Kiwi-allergie: oorzaken, symptomen, diagnose, behandeling (2024)

 1. Hoofd
 2. »
 3. Gezondheid
 4. »
 5. Populair over het belangrijke
 6. »
 7. Allergie
 8. »
 9. Soorten en symptomen van allergieën

Medisch expert van het artikel

Doctor Kobi SADE

Allergist, immunoloog

Nieuwe publicaties

A

A

A

Alexey Krivenko, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 23.04.2024

х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Kiwi-allergie is een zeldzame ziekte die optreedt, niet zo vaak, in tegenstelling tot allergieën voor citrusvruchten. Maar kiwi is een sterk allergeen. Allergisch voor fruit kan niet alleen het gebruik ervan veroorzaken, maar ook de inademing van de geur. Veel artsen beweren dat de kiwi-allergie qua symptomen en ziekteverloop vergelijkbaar is met allergie voor ananas, papaja en fruit met een hoog gehalte aan vitamine C.

Allergie voor kiwi is niet erg gebruikelijk. Maar exotische vruchten, in principe, vrij sterke allergenen, gebruik ze dus met enige voorzichtigheid.

Omdat de kiwi veel vitamine C bevat, kunt u huidirritatie krijgen wanneer u in contact komt met het fruit. Dit geldt met name voor mensen met een gevoelige huid. En het zuur, dat overvloedig in de vrucht zit, leidt tot de stroom van tong, lippen, lucht en verbranding.

Kiwi is erg handig, het heeft veel vitamine C en andere micro-elementen die het immuunsysteem van het lichaam versterken. En bovendien, in aanwezigheid van andere soorten allergieën, evenals voor de behandeling en preventie van andere ziekten, wordt het ook vaak voorgeschreven om dit fruit te consumeren. Maar ondanks dit alles kan een verscheidenheid aan allergische reacties op de kiwi zelf verschijnen, omdat het enzymen bevat en een speciaal enzym genaamd actinidin, dat de assimilatie van eiwitten bevordert.

Kiwi's zijn bronnen van vitamine C en antioxidanten die het menselijk lichaam helpen beschermende functies tegen infectieziekten te ontwikkelen. De kiwi bevat:

 • Bèta-caroteen.
 • Mangaan.
 • Vitamine E.
 • Flavonoidы.
 • Vitamine A.
 • Magnesium.
 • Vitamine K.
 • Ijzer.

Nuttige stoffen die in het fruit zitten, verspreiden perfect het bloed en voorkomen de vorming van stolsels in de bloedvaten, wat een hartaanval en beroerte voorkomt. In 100 gram kiwi bevat 312 mg kalium, dat is 7% van het dagtarief. Met vertrouwen kunnen we zeggen dat kiwi een bron is van vitamines en mineralen die nuttig zijn voor het lichaam. Maar als kiwi allergieën veroorzaakt, kunnen de gunstige eigenschappen van de vrucht niet worden gezegd.

Kiwi-allergie: oorzaken, symptomen, diagnose, behandeling (3)[1], [2], [3]

Oorzaken van Kiwi Allergie

De oorzaken van kiwi-allergie zijn verborgen in stoffen die in de vrucht zitten. Het gaat over aminozuren, salicylaten, benzoaten. Al deze stoffen veroorzaken zowel allergie als pseudoallergie. Daarnaast bevat de kiwi tyramine, een zeer allergene stof die dysbiose kan veroorzaken en de ontwikkeling van leverziekten kan veroorzaken.

Congenitale allergie voor kiwi wordt vrijwel niet gevonden, meestal wordt allergie verkregen door het effect van verschillende stimuli. De reden voor de allergie voor kiwi in de verzadiging van het lichaam is een bepaald allergeen, bijvoorbeeld aminozuren. Als gevolg hiervan leidt verzadiging tot het falen van het lichaam om het product te nemen. Allergie voor kiwi kan zich manifesteren in de vorm van allergische rhinitis, zwelling van de lippen, tong, verhemelte, huiddermatitis en een kleine uitslag veroorzaken.

Bij kinderen is de kiwi-allergie veel sneller en niet zo pijnlijk als bij volwassenen. Bij een sterke allergische reactie kan er sprake zijn van braken, duizeligheid, conjunctivitis, anafylactische shock. De reden voor de allergie voor kiwi ligt in de ontoereikende reactie van een gezond organisme op histamine en de producten van zijn productie. Sinds mensenheugenis verdwijnt de allergie, maar het is onmogelijk om het te genezen. De enige behandeling voor allergieën voor kiwi is volledige afwijzing van het fruit.

Kiwi veroorzaakt allergieën, zowel bij volwassenen als bij kinderen, en de oorzaak van de allergische reactie ligt in de stoffen die in de vrucht zitten. Bij het gebruik van kiwi is het de moeite waard om te overwegen dat een allergische reactie op kiwi instorten kan veroorzaken. Daarom wordt het niet aanbevolen kiwi te geven aan kinderen jonger dan drie jaar en aan vrouwen die een baby hebben. Kiwi veroorzaakt allergieën door eiwit, dat voorkomt in exotisch fruit.

Verrassend is het feit dat kiwi als een allergeen helpt om allergieën gemakkelijker over te brengen op planten. Dat wil zeggen, sommige allergische stoffen overlappen de effecten van anderen volledig. Artsen geloven dat zo'n geheim van kiwi ligt in het hoge gehalte aan vitamine C. Kiwi is gecontra-indiceerd om te gebruiken als u gastritis of zweren heeft, omdat kleine uitwerpselen van het fruit ernstige maagirritatie veroorzaken.

Kiwi-allergie: oorzaken, symptomen, diagnose, behandeling (4)[4], [5], [6], [7]

Symptomen van Kiwi Allergy

De symptomen van allergie voor kiwi's lijken op de symptomen van fruit, citrusvruchten, die in vitamine C. Rijken Het eerste symptoom van allergie voor kiwi - roodheid, dik huiduitslag, loopneus, congestie, hoest. In ernstige gevallen van een allergische reactie op kiwi, misschien Quincke's oedeem en zelfs anafylactische shock. De nieuwste manifestaties van de allergie voor de exotische vruchten - kiwi vereisen onmiddellijke behandeling.

Allergie voor kiwi kan niet alleen de consumptie van het product veroorzaken, maar ook de geur van kiwi.

Typische symptomen voor kiwi-allergie:

 • branden in de mond;
 • zwelling en zwelling van de tong, lippen, strottenhoofd;
 • gevoel van "hobbels" in de keel;
 • roodheid van het slijmvlies, jeuk, scheuren;
 • dermatose van het strottenhoofd;
 • netelroos;
 • uitslag op de huid;
 • braken;
 • diarree;
 • constipatie;
 • buikpijn;
 • čihanie;
 • hoofdpijn;
 • koorts;
 • loopneus;
 • hoesten;
 • hripota;
 • kortademigheid;
 • slaapstoornissen;
 • duizeligheid;
 • lage bloeddruk.

Symptomen van kiwi-allergie kunnen onmiddellijk na het eten van fruit optreden en kunnen na een tijdje verschijnen. En een van deze symptomen kan zelfs een klein stukje cake of een lepel fruitsalade veroorzaken, waaronder kiwi.

Om de allergie voor kiwi en een beetje te lokaliseren om de symptomen te verwijderen, zal elk antihistaminegeneesmiddel dat doen. Heel vaak, voor het verwijderen van ernstige allergieën, worden injecties met difenhydramine gebruikt, maar tabletten mogen niet worden gebruikt, omdat ze te laat gaan werken. Als een systematische behandeling van de symptomen van kiwi-allergie, worden siropen, zalven, tincturen en poeders gebruikt. Maar in de behandeling is het erg belangrijk om de lever niet te ondermijnen en, indien mogelijk, medicijnen te nemen die het zullen beschermen.

Het is erg belangrijk om niet alleen de symptomen van kiwi-allergie te elimineren, maar ook om te voorkomen dat ze terugkeren. Om dit te doen, moet u medische hulp zoeken.

Kiwi-allergie bij volwassenen

Wanneer u deze kenmerken identificeert, moet u stoppen met het gebruik van kiwi en derivaten. Het moet duidelijk zijn dat kiwi vaak wordt toegevoegd aan verschillende salades, zoetwaren en snoep.

Een allergie voor kiwi bij volwassenen is de reactie van het immuunsysteem op een prikkel, een stof die in de vrucht aanwezig is. Volwassen allergieën zijn erg belangrijk om de ware oorzaak van onvoldoende gedrag van het lichaam te achterhalen. Voor deze doeleinden worden allergische tests uitgevoerd, de verkregen gegevens zullen precies kunnen aangeven of er bij volwassenen een allergie is voor kiwi.

Naast allergieën voor kiwi zijn volwassenen vaak allergisch voor noten, stuifmeel van planten en bomen, wortels, melk en nog veel meer. Ook problemen met het lichaam kunnen leiden tot en graangewassen. Allergie voor kiwi's, is het raadzaam om volledig te elimineren uit de voeding van citrusvruchten en voedingsmiddelen die een grote dosis vitamine C. Allergie bij volwassenen bevatten kiwi wordt geassocieerd met het immuunsysteem reactie op aspirine en salicylaten. Daarom is afgezien van allergieën voor exotische vruchten, kan er een huiduitslag en zwelling op het gebruik van perziken, tomaten, bessen, pruimen en komkommers.

Om onderzoek te doen naar de allergie voor kiwi kan op elk moment plaatsvinden, hiervoor is het voldoende om testen voor allergenen te doorstaan en een bloedtest te ondergaan. Vergeet niet over antihistaminica, die allergiesymptomen kunnen verwijderen. Merk op dat hoe hoger het niveau van specifieke antilichamen in het bloed, des te acuter en complexer de allergie is.

Kruisreacties op kiwifruit

Kruisreacties op kiwi bestaan, evenals vele andere producten. Met allergieën voor kiwi adviseren allergieartsen geen noten en hun verschillende soorten, vooral hazelnoten, te gebruiken. Bananen, ananas, papaja en veel andere exotische vruchten zijn niet wenselijk. Als er een allergische reactie op kiwi is, moet u voorzichtig en voorzichtig zijn wanneer u een nieuw exotisch fruit probeert.

Kiwi-allergie: oorzaken, symptomen, diagnose, behandeling (5)[8], [9],

Het kind is allergisch voor kiwi

Artsen-allergici raden het niet aan kiwi te eten aan jonge kinderen, tot de leeftijd van vijf tot zes jaar, en geadviseerd om het in welke vorm dan ook te vermijden. Acute allergische reacties op kiwi bij kinderen zijn zeer waarschijnlijk, dus vrijwel alle kinderartsen waarschuwen jonge ouders dat jonge kinderen geen kiwi mogen eten, bij kinderen kan kiwi zelfs een anafylactische shock veroorzaken.

Als het kind allergisch is voor kiwi of een allergische reactie op een product, raken de ouders in paniek. Het is wetenschappelijk bewezen dat de oorzaken van angst als gevolg van een allergische reactie op kiwi een basis hebben, omdat het fruit een ernstige allergie kan veroorzaken.

De grootste kans om een allergie voor kiwi te krijgen, is bij kinderen jonger dan vijf jaar. Er is een wetenschappelijk experiment uitgevoerd waarbij honderden vrijwilligers, waaronder kinderen, hebben deelgenomen. Bij 70% van de kinderen bleek een allergie voor kiwi te bestaan. Belangrijk is het feit dat de kinderen de vrucht voor het eerst in hun leven gebruikten, maar ze werden nog steeds gijzelaars van allergieën. Bij het kind wordt de allergie op kiwi weergegeven in de vorm van wallen van de tong, een dermatose van een keel en een keel, otdyshki en een sterke hoest. Wetenschappers zeggen dat de allergie voor kiwi vruchtensap en eiwitten veroorzaakt, die zich in kiwi's bevinden.

Als de kiwi een exotische, zeldzame vrucht was, kan deze nu op elk moment van het jaar en in elke winkel worden gekocht. Volgens statistieken, een kind van de tien, weet ik zeker dat zijn favoriete fruit kiwi is. Maar dit is geen reden om het potentiële gevaar van allergenen in de vrucht te vergeten. Daarom moet de houding tegenover fruitconsumptie extreem voorzichtig zijn.

Diagnose van kiwi-allergie

Om de allergie voor kiwi te diagnosticeren, kunt u alleen de symptomen bestuderen. Dus, de symptomen van kiwi-allergie zijn beperkt tot maagklachten, jeuk, diathese en huiddermatitis. Bij volwassenen wordt kiwi-allergie gediagnosticeerd als gevolg van symptomen zoals conjunctivitis en rhinitis. Let op, als je allergische symptomen begint, zal de ziekte zich ontwikkelen tot een ernstige vorm. In bijzonder ernstige gevallen gaat de allergie gepaard met symptomen zoals braken en duizeligheid. Bij kinderen is de meest juiste diagnose van kiwi-allergie jeuk, wat leidt tot een storing van het immuunsysteem en de uitputting van het lichaam van het kind.

Tijdige diagnose van allergie voor kiwi kan snel de symptomen van de ziekte elimineren en allergieën genezen, waardoor deze in de toekomst voorkomen.

Voor de diagnose van kiwi-allergie wordt een bloedtest uitgevoerd. Bloed voor allergenen wordt op elk moment onderzocht, voor deze procedure is geen speciale voorbereiding vereist. Afschaffing van antihistaminica is ook niet nodig: ze kunnen op geen enkele manier de resultaten van de diagnose beïnvloeden.

Met behulp van testen is het mogelijk om te bepalen hoe geconcentreerd de antilichamen in het serum zijn. Als het verloop van de ziekte acuut is, zal specifiek IgE in grote aantallen worden waargenomen. Onder normale omstandigheden zullen antilichamen helemaal niet worden waargenomen, of hun aantal zal minimaal zijn.

Ook voor de diagnose van kiwi-allergie wordt de methode van huidtesten gebruikt. Welke technologie voor u geschikt is en overeenkomt met de individuele kenmerken van uw lichaam, wordt bepaald door de behandelend arts-allergoloog.

Kiwi-allergie: oorzaken, symptomen, diagnose, behandeling (6)[10], [11],

Behandeling van allergieën voor kiwi

Behandeling van allergieën voor kiwi's moet op het juiste moment plaatsvinden. Er zijn verschillende manieren om allergieën te diagnosticeren en te genezen. De persoon die voor het eerst allergiesymptomen heeft gehad, kan de ziekte verwarren met andere ziekten. Dus een allergie voor kiwi, in zijn symptomen vergelijkbaar met infectieziekten, schurft of psoriasis. Behandeling van allergieën voor kiwi omvat niet alleen het nemen van medicijnen, maar ook de juiste voeding, dat wil zeggen dieet, fysiotherapie en massage.

 • De meest effectieve methode om kiwi-allergie te behandelen, is immunotherapie, dat wil zeggen, een inenting die het lichaam voorbereidt op allergenen. Tijdens immunotherapie worden allergenen in kleine doses aan de patiënt toegediend. Hierdoor kan het lichaam antilichamen produceren die schadelijke stoffen in de kiwi blokkeren en voorkomen dat deze het lichaam beïnvloeden. In de regel heeft een persoon na een dergelijke cursus immunotherapie geen allergie voor kiwi's en andere allergenen.
 • Behandeling van allergie voor kiwi wordt uitgevoerd en medicijnen. Voor de behandeling worden antihistaminica gebruikt, zoals cetrine, claritine, xyzal en anderen. Met betrekking tot de duur van de behandeling, hangt het af van de symptomen van de ziekte en kan van één tot twee weken tot een paar maanden zijn. Er zijn bewezen medicijnen die allergieën voor kiwi kunnen genezen. Dit zijn taileeds, kromoglin en andere preparaten op basis van cromoglycic zuur.
 • U kunt allergieën voor kiwi's en chirurgische methoden behandelen die de ziekte helpen verlichten. De meest effectieve methode voor chirurgische behandeling is extracorporale hemocorrectie of gravitationele chirurgie. Met deze methode kunt u elke allergie, waaronder allergieën voor kiwi's, aanpakken vanwege de aanpassing van de bloedopbouw. Van de geïnfecteerden met allergenen van bloed worden de factoren die allergische ziekten veroorzaken en immunodeficiëntie verwijderd.

De meest effectieve manier voor het behandelen van allergieën voor kiwi is de volledige eliminatie van het allergeen uit het dieet. Exotische kiwi kan altijd worden vervangen door fruit en voedingsmiddelen die dezelfde vitaminen en mineralen bevatten. Om de behandeling van een allergie voor kiwi te benoemen, die correct zal zijn en zal helpen om van de ziekte af te komen, zal alleen een professionele arts helpen.

Als een allergische reactie op kiwi's, natuurlijk, moet u eerst om te stoppen met het gebruik van dit exotisch fruit en hoe contact met een allergeen (in de mate dat de Kiwi was niet eens zo snel mogelijk om te eindigen met u in dezelfde kamer, voor allergisch voor kiwi kunnen zelfs van optreden de geur). Onmiddellijk de patiënt moet een van de antihistamine allergie geneesmiddelen (aangewezen besluit Zirteka, tellfasta, tavegila, suprastina etc. Nu lijst antihistamine verkocht in iedere apotheek is vrij uitgebreid) nemen.

Zirtek wordt vrijgegeven in druppels en in een tablet. Eén tablet en één milliliter druppeloplossing (20 druppels) bevatten 10 mg actief cetirizine actief bestanddeel. Zirtek wordt oraal ingenomen zonder binding aan het tijdstip van inname en wordt in een kleine hoeveelheid met water weggespoeld. Volwassenen en kinderen na twaalf jaar met de manifestatie van een allergie voor kiwi aanbevolen een tablet of 20 druppels van de oplossing in te nemen. Jonge kinderen van 6 maanden - 2 jaar - 5 druppels, 2 - 6 jaar - 10 druppels.

Zo'n medicijn als Telfast voor allergie voor kiwi-volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar gebruikt één tablet (120 of 180 mg) eenmaal per dag. De aanvaarding van het medicijn is niet afhankelijk van voedsel, de tablet wordt weggespoeld met voldoende water. Kleine kinderen jonger dan zes jaar nemen de drug meestal niet, van 6 tot 11 jaar wordt Telfast voorgeschreven in een dosering van 30 mg tweemaal daags.

Bedenk dat het het beste is om, indien mogelijk, een allergoloog te raadplegen om uw allergoloog te raadplegen, die in staat zal zijn om uw doseringstoestand individueel te beoordelen op basis van de kenmerken van uw lichaam, de geschiedenis van uw ziekten en allergische reacties.

Uw tweede actie na toediening van een geneesmiddel uit een aantal antihistaminicum moet zijn om de lokale symptomen aan te pakken: als er jeuk, dan om te smeren de getroffen plaatsen gebruiken salicylzuur alcohol of andere alcohol tinctuur. Als de patiënt een ontstekingsremmende shock of Quincke's oedeem heeft, dan moet voordat de ambulance arriveert, er voor zorgen dat zoveel mogelijk lucht de longen van de patiënt bereikt. Pijnlijke geuren verhogen alleen bronchospasmen. De beste hulp aan de gewonden is de injectie van adrenaline (haar eerstehulpartsen doen de eerste bij aankomst, samen met dit wordt prednisolon intraveneus geïnjecteerd).

Kiwi en cosmetica allergie

In de medische praktijk zijn er gevallen waarbij cosmetica die een extract van kiwi allergische reacties veroorzaakt en veroorzaakt huiduitslag en jeuk van het gezicht, lichaam of het hoofd (afhankelijk van het cosmetische product en de plaats waarop deze wordt toegepast.) Als een persoon allergisch is voor kiwi, moet hij shampoos, crèmes, deodorants en andere cosmetica op basis van kiwi of extracten van deze exotische vrucht vermijden.

Preventie van kiwi-allergie

Als u een allergie voor kiwi hebt, moet u dit natuurlijk uitsluiten van uw dieet. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan gerechten die kiwi fruitsalades, cakes, cakes kunnen bevatten. Er moet aan worden herinnerd dat zelfs een klein stukje kiwi een allergische reactie kan veroorzaken. Volg daarom, omdat soms extracten van kiwi kunnen worden ingesloten, bijvoorbeeld in snoep, marmelade, room, enz. En zelfs met het gebruik van deze vrucht in een dergelijke vorm kan het een allergie voor kiwifruit manifesteren.

Preventie van allergie voor kiwi begint bij de volledige eliminatie van het allergeen uit het dieet. Het is ook noodzakelijk om hulp te zoeken bij een allergoloog die helpt bij het diagnosticeren van kiwi-allergie. Preventie moet een hapoallergene voeding omvatten. Het doel van het dieet is om volledig te elimineren van de dieetproducten met een hoog gehalte aan allergenen, die ook in de kiwi zitten. Als na de profylaxe de allergie zich opnieuw zal laten voelen, is het vanuit het rantsoen noodzakelijk om ook de allergene producten uit te sluiten. Volg deze voedingsregels binnen een maand.

Dat wil zeggen, de preventie van kiwi-allergie heeft niet alleen therapeutische waarde, maar ook diagnostische eigenschappen. De allergie voor kiwi's overwinnen en het lichaam geleidelijk aan aan een allergeen wennen.

Kiwi-allergie is een ziekte die veel vragen veroorzaakt. Omdat het erg moeilijk is om een allergie voor zo'n exotisch fruit te detecteren. We hopen dat de hierboven beschreven symptomen van kiwi-allergie, methoden van behandeling en preventiemethoden u zullen helpen.

Kiwi-allergie: oorzaken, symptomen, diagnose, behandeling (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 6173

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.